Tags: doplňky interiéru

Vyrobte si velikonoční stromeček s vajíčky

Některé dekorace jsou snadné, jiné chtějí více zručnosti, času a trpělivosti. A jednu z těch náročnějších na čas si představíme dnes. Jedná se o kulatý stromeček z vyřezávaných dřevěných růžiček přizdobený vajíčky do podoby velikonoční dekorace. Jarní období je pro výrobu takového stromečku ideální, neboť jen v tomto časovém úseku jsou větvičky vrby a lísek plné mízy a…

Vyrobte si s námi stromečky ze sušené hortenzie

Krása některých květin si zaslouží být zachována, a tak se snažíme je sušit, lisovat anebo preparovat. A právě ze sušených květin se dá vyrobit spousta kouzelných dekorací, které nám vydrží mnohem déle než květiny řezané. Jestliže máte na své zahradě bohatě kvetoucí hortenzii a nasušili jste si dostatek jejich květů, můžete si z nich vyrobit zajímavé…

Jak vyrobit nenáročnou jarní dekoraci

Než se příroda venku úplně probudí, můžeme si vytvořit doma vlastnoručně pěkné jarní dekorace, které nám pomohou zkrátit čekání na opravdové květy vyzdobené jaro. Postačí k tomu několik kousků předpěstovaných cibulovin, zajímavá nádoba anebo košík, kousek mechu a malá dávka zručnosti. A nenáročná a přitom okouzlující dekorace je na světě. Pokud tedy milujete květinovou výzdobu, nebojte…

Jak udržet řezané květiny co nejdéle svěží – 2. část

Tento článek je pokračováním 1. dílu o péči o řezané květiny. Důležitá je i čistota váz a nádob pro uložení řezaných květin Před každým použitím je nutné vázu či nádobu důkladně vymýt čistou teplou vodou a vydezinfikovat některým z dezinfekčních přípravků.  Po provedení dezinfekce musí být nádoba opět řádně vypláchnuta čistou vodou. V nádobách nesmí zůstat žádné…

Jak udržet řezané květiny co nejdéle svěží – 1. část

U květů, které byly uříznutím odděleny od rostliny, se zastavuje přísun vody, živin i hormonálních látek, které jí dodávají běžně kořeny. Z květů se rychle odpařuje voda a dýcháním se spotřebovávají dosud nashromážděné zásobní látky, tedy cukry a hormony. Do řezné rány ihned při řezu pronikají bakterie. Všechny tyto procesy působí na uchovatelnost řezaných květiny ve…

Dekorujeme květináče ubrouskovou technikou

Ubrousková technika známá také pod názvem decoupage se může pro mnohé stát velmi oblíbenou náplní volného času. Je to zábavná metoda pro všechny tvořivé lidi, kteří rádi vnesou do svého života fantazii, chtějí vdechnout život svému bytu a dekoracím a díky jejichž fantazii a šikovné práci rukou mohou mít staré věci opět novou tvář. Na…

Aranžujeme obrazy v bytě

Útulný byt si bez nějakého toho obrazu snad ani neumíme představit. Začlenit solitérní kousky do interiéru příliš složité nebývá. Vícečetné skupiny obrazů různých barev a tvarů jsou na tom o poznání hůře. A výsledný mišmaš často nemá s estetikou mnoho společného… Pravidlo výšky očí Toto pravidlo je univerzální. Platí bez ohledu na počet nebo tvar…

Vánoční dekorace: Doplňky a květiny

Jen málokdo si dokáže představit Vánoce bez adventního věnce, vánoční hvězdy či okenní výzdoby. Dekorace s vůní jehličí, svíčkami a milými drobnostmi jsou tradičními doplňky adventu a sváteční pohody. Stromeček po staročesku Málokdo dnes ví, že ještě na začátku minulého století byla běžnou součástí vánoční výzdoby domácností tzv. vánoční chvojka. Starobylý zvyk později nahradil tradiční vánoční…

Vyrobte si vlastnoručně vánoční parter

Období vánočních svátků je časem, kdy nejčastěji zdobíme své interiéry a tím vytváříme doma slavnostní atmosféru. Krátíme si tak čekání na nejkrásnější den v roce – Štědrý den. Kromě zdobení vánočního stromku a tvorby adventních věnců si můžeme připravit i slavnostní parter, tedy něco jako malý podlouhlý záhon, který bude dekorovat střed naší slavnostní štědrovečerní tabule.…

Zaměřeno na ubrusy: Nejedná se o přežitek

Odkud se ubrus vzal a proč jej vlastně používáme? Dnes vám na tuto otázku odpovíme. Současný styl bytového textilu je úplně jiný, než býval, přestože plní stejnou funkci. Jak šel čas – ubrusy před stovkami let Pokrývka stolu měnila svou podobu podle doby a společenského postavení majitelů. Staří Římané jedli často vleže, jídlo si brali…

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít