Jak připravit mandlové mléko a proč jej pít

Mandlové mléko patří mezi zázraky pocházející přímo z přírody. Výroba tohoto očišťujícího lektvaru není nikterak složitá, avšak účinky jsou nedozírné. Už naši předci věděli o blahodárných účincích mandlí, a proto se v jídelníčcích vyskytují už od pradávna.

Mandlové mléko 1

Čím je mandlové mléko jedinečné?

Mandle jsou sice výživné a tučné, jako každé jiné skořápkoviny, avšak obsahují také množství bílkovin, vápníku, hořčíku, draslíku a rovněž vysoký podíl vitaminu E a vitaminů skupiny B. Všechny tyto látky jsou pro tělo blahodárné a navíc pomáhají v boji proti únavě, stresu a depresím. Nejedná se však jen o balzám na duši, ale i na tělo, jelikož mandle posilují imunitu člověka, pomáhají v udržení zdravých cév a srdce, ale také podporují růst krásných a zdravých nehtů i vlasů.

Konzumace mandlového mléka má mírně projímavé účinky, a tak díky němu také pročistí organismus. V současné době, kdy mnozí lidé trpí přecitlivělým žaludkem a pálením žáhy, je mandlové mléko ideální volbou, jelikož pomáhá v boji s překyselením.

Mandlové mléko 2

Zdravá alternativa kravského mléka

Díky obsahu vitamínů a živin, se mandlové mléko také užívá jako vhodná alternativa pro osoby trpící alergií na kravské mléko. Tudíž mandlové mléko může sloužit jako náhražka klasického mléka nejen při pečení, vaření, ale i pro přímou konzumaci.

Příprava „podomácku“ je hračka

TIP: Fotky v článku ilustrují postup přípravy mandlového mléka

Příprava mandlového mléka není nikterak složitá. Množství mandlí záleží na vás, pakliže zvolíte více, výsledné mléko bude mít plnější chuť. Ideální množství je však 2 hrnky mandlí ve slupce na 6 hrnků studené vody. Mandle namočíme ve vodě a necháme do druhého dne odstát. Neloupeme, protože slupky také obsahují živiny.

Mandlové mléko 3

Druhý den přesuneme namočené mandle spolu s vodou do mixéru a rozmixujeme, jak nejlépe to půjde. Na povrchu také vznikne mléčná pěna, která naznačí, že můžete s mixováním přestat. Poté tekutinu scedíte přes velmi jemné sítko. Získáte tak pravé mandlové mléko a jako vedlejší produkt mandlovou moučku. Moučku můžete použít rovnou místo mouky při pečení koláče, čímž získáte velmi zdravý moučník.

Jak mandlové mléko chutná a vyplatí se vůbec?

Mandlové mléko v syrovém stavu nemá výraznou chuť a není sladké, avšak mléka, která se prodávají v obchodech, jsou ve většině případů dochucená. Tím jsou také méně zdravá, proto by se mělo mandlové mléko konzumovat bez dalších přísad.

Mandlové mléko 4

Mléka z obchodů jsou navíc předražená. Výroba domácího mandlového mléka vyjde mnohonásobně levněji a navíc získáte mandlovou moučku jako vedlejší produkt, který jistě dobře zužitkujete. Tak neváhejte a vyrobte si mléko také.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít