Masové pochoutky na grilu

Také se každoročně těšíte na grilování pod širým nebem a milujete chuť a vůni grilovaných pokrmů? V tom případě pozvěte své blízké, udělejte si příjemný večer a společně si vychutnejte lahodné masové dobroty! Přinášíme tipy na pár skvělých receptů.

Bifteky naložené ve whisky

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

  • 600 g hovězí svíčkové, 100 ml oleje, 1 lžičku worcesterové omáčky, 50 ml whisky, sůl, nahrubo namleté koření 4 barev, 1lžíce nastrouhané pomerančové kůry, hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželová nať, tymián, rozmarýn)

Postup:

  • Hovězí lehce naklepejte, osolte, přidejte koření a vložte do mísy. Pak přilijte worcesterovou omáčku, olej, alkohol a nasekané bylinky. Maso nechte v chladu naložené nejlépe přes noc. Až bude maso naložené, položte jej na rozpálený gril a ze
    Pouze na kvalitním grilu lze bez obav grilovat
    Pouze na kvalitním grilu lze bez obav grilovat – Ilustrační obrázek

    všech stran zprudka opečte dvě až tři minuty. Pak přidejte teplotu na maximum a dopečte. Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte například s opékanými brambory, zeleninovým salátem a omáčkami ke steakům.

Čevapčiči

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

  • 500 g mletého hovězího masa, 200 g mletého jehněčího masa, 2 lžíce oleje, cibule, stroužek česneku, lžička sušeného oregana, chilli koření, mletá červená paprika, mletý černý pepř, sůl

Postup:

  • Smíchejte oba druhy masa, přidejte nadrobno nakrájený česnek a cibuli, oregano, pepř a vše důkladně promíchejte. Navlhčete si ruce a utvořte 8 válečků a ty lehce potřete olejem. V průběhu grilování čevapčiči otáčejte a před servírování dozdobte čerstvými bylinkami a měsíčkem citronu.

Chalupářské vepřové špízy

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

  • 600 g vepřového plecka, 100 g klobásy, 100 g slaniny (bez kůže), 2 cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 3 stroužky česneku

Postup:

  • Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na čtvrtky, papriku, slaninu a klobásu na plátky. Připravte si marinádu z kečupu, hořčice, oleje, česneku, jedné cibule, pepře a soli. Maso naložte do marinády asi na půl hodiny. Poté na jehlu střídavě napichujte maso, slaninu, cibuli, klobásku a papriku. Hotové špízy můžete podávat s opečenými bramborami nebo jednoduše s chlebem.

Kuřecí špízy s kukuřicí

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

  • 500 g kuřecího masa, 100 g nakládaných feferonek, nakládané kukuřičné klásky, 2 lžíce oleje, chilli koření (půl lžičky), 3 limetky

Postup:

  • Omyté a osušené maso nakrájejte na kostky. Vymačkejte šťávu z jedné limetky a smíchejte ji s olejem a chilli. Zbylé dvě limetky nakrájejte na kolečka, kukuřici nařežte asi na 3 cm a feferonky nechejte okapat. Na jehly střídavě napichujte maso, limetku, kukuřici a feferonky. Potřete přichystanou olejovou směsí a grilujte. Můžete podávat s chlebem nebo opečenými bramborami.

Hovězí špízy s cibulkou

Budete potřebovat:

  • 300 g hovězí svíčkové, malé cibulky, cherry rajčátka, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce koňaku, 1 lžička worcesterové omáčky, špatka chilli, mořská sůl, čerstvě drcený barevný pepř, 1 – 2 lžíce jemně nasekané zelené petrželky

Postup:

  • Na kostky nakrájené maso dejte do mísy, přidejte koňak, worcesterovou omáčku a olej. Dále přidejte sůl, pepř, chilli a petrželku. Vše pečlivě smíchejte a nechejte odležet nejlépe do druhého dne. Na grilovací jehly střídavě napichujte maso, cherry rajčátka a cibulky a pozvolna grilujte ze všech stran. Můžete podávat například s opečenými bramborami.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít