Nepečené dobroty

Nechce se Vám dělat dezert, a přesto Vás honí mlsná? Po obědě ke kávičce nebo večer k televizi? Či k posezení s přáteli? Máme pro Vás tip, jak připravit sladkou tečku bez pečení.

Střecha z Be Be sušenek

Recept na tuto laskominu vypadá teoreticky složitě, ale v praxi uvidíte, že je jednoduchý a výsledek skutečně stojí za to.

Potřebujeme: alobal, dvoje Be Be sušenky, jedny světlé a jedny tmavé, 500g tvarohu (v kostce nebo ve vaničce), 200g másla, 150g cukru moučka, trochu rumu dle chuti, 2 banány, čokoládovou polevu (nemusí být, pokud ušetříme trochu krému, potřeme jím celou střechu a posypeme Grankem nebo čokoládovými hoblinkami).

Postup:
1) Tvaroh umícháme se změklým máslem, moučkovým cukrem a rumem dle chuti.

2) Alobal poklademe Be Be sušenkami (3 řady po 7 kusech) střídavě tmavá, světlá, jako na šachovnici.

3) Potřeme polovinou krému. Sušenky se rády rozjíždějí, proto si na alobalu zvedněte okraje nebo krém nanášejte nejdříve na spoje a pak roztírejte.

4) Na krém opět naskládáme sušenky, tentokrát opačně -světlá, tmavá a potřeme zbylým krémem. Doprostřed umístíme dva banány za sebou.

5) Vezmeme protilehlé delší strany alobalu a opatrně je přiklopíme k sobě tak, že sušenky vytvoří střechu. Uložíme asi na 15 minut do lednice, aby se krém vsákl do sušenek, poté střechu polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.

Nepečená buchta z bebé sešenek

 

Nepečený dort ze zakysané smetany

Tuto dobrotu zná určitě mnoho z Vás, takže uvádím recept jen pro připomenutí.

Potřebujeme: jakoukoli kulatou formu, nejlépe dortovou, 2 balíčky dětských piškotů, 3-4 zakysané smetany, cukr dle chuti, možno ochutit kapkou rumu, libovolné kompotované ovoce.

Postup:
1) Dno formy vyložíme piškoty, které pokapeme rumem (pro děti ovocnou kompotovanou šťávou)
2) Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a polovinou směsi zalijeme piškoty.
3) Stejným způsobem uděláme druhou vrstvu, kterou poté poklademe ovocem a dáme ztuhnout do lednice. Při krájení můžeme dozdobit šlehačkou.

Moučník Hrk Hrk

Tento moučník je skutečně jednoduchý, zvládne jej i dítě, protože krém se nanáší na hotový korpus, který koupíte v každém supermarketu. Samozřejmě si korpus můžete upéci z piškotového těsta. Moučníku se říká Hrk Hrk, protože veškeré přísady se nalijí a nasypou do jakékoli nádoby s víkem a stačí s ní chvilku zatřást neboli zahrkat.

Potřebujeme: 2 malé plechovky mandarinek, 1 trvanlivou smetanu ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky a 1 vanilkový pudinkový prášek bez vaření, který se používá za studena, nejlépe Créme Olé.

Postup:
1) Do nádoby vylijeme šťávu z mandarinek, přilijeme smetanu a nasypeme ztužovač šlehačky a pudinkový prášek.
2) Mandarinky natrháme na malé kousky a přidáme do nádoby.
3) Nádobu dobře uzavřeme a několikrát s ní zatřeseme. Budete překvapeni, jaký krém jste „uhrkali“.
4) Krém naneseme na korpus a dáme na dvě až tři hodiny vychladit.

Ovocné jednohubky

Pořádáte dětskou oslavu? Nebo chcete připravit jednoduchou rychlou pochoutku, jen tak na chuť? Pusťme se do ovocných jednohubek.

Potřebujeme: dětské piškoty, libovolné ovoce (banán, jahody, broskve, meruňky), 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, párátka, papírové košíčky, oloupané rozpůlené mandle

Postup:
1) Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni.
2) Mezi dva piškoty vložíme kolečko banánu nebo plátek ovoce, napíchneme na párátko a omočíme v rozpuštěné čokoládě.
3) Po ztuhnutí vytáhneme párátko a vložíme do papírového košíčku. Nahoře dozdobíme rozpůlenou mandlí.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít