Tags: skladování sklizně

Bylinky – sklizeň a konzervace

Čerstvé bylinky jsou v kuchyni k nezaplacení, ovšem takový „luxus“ si bohužel můžeme dopřát pouze během letní sezony. V zimě si musíme vystačit s bylinkami sušenými či mraženými, případně naloženými třeba v oleji. Jak je správně konzervovat, aby si uchovaly své typické aroma a nepřišly o cenné vlastnosti, si povíme v následujících řádcích. Krok za krokem Základem ke správné konzervaci…

Vše o česneku: Dokonalá rostlina, potravina a lék

Již naši dávní předkové používali česnek nejen v kuchyni, dobře věděli i o jeho zázračných léčivých účincích. Protože jim moc nevoněl, hanlivě jej pojmenovali „zapáchající růže“. Tehdy měl česnek odpuzovat nejrůznější choroby a stejné účinky má česnek v podstatě dodnes. Česnek je zelenina stará tisíce let Česnek má svůj původ ve střední Asii. První zmínka o…

Zpracování ovoce a zeleniny

Domácí ovoce a zelenina má jistě lepší chuť než kupovaná. Pokud výsledky naší práce ihned nezkonzumujeme, musíme je zpracovat nebo uskladnit. Většina ovoce dozrává společně, a proto je nejlépe tu část úrody, kterou ihned nespotřebujeme, zavařit, zamrazit nebo usušit. Zpracování a uskladnění ovoce Zavařování ovoce K zavařování se hodí veškeré ovocné plody. Angrešt, maliny, ostružiny, borůvky,…

Cuketa a její využití

Tykev obecná, cuketa – cucurbita pepo, pochází z Mexika. Evropský druh cukety vznikl šlechtěním v Itálii. Je to jednoletá teplomilná rostlina, která potřebuje vydatnou zálivku hlavně v době vytváření plodu. V tomto článku si povíme o tom, jak se cuketa využívá. Odrůdy a skladování Nejznámějším druhem cukety u nás, jsou podlouhlé zelené okurkovité plody, ale existují i…

Zavařování zeleniny: okurky, čalamády a jiné přílohy

Sladkokyselé dobroty jsou oblíbenou přílohou k masu a dalším pokrmům. Nemusíte se však omezovat pouze na klasické okurky, nýbrž vyzkoušet i něco jiného. Inspirujte se některými recepty a udělejte si zásobu zeleniny i na zimu. Nakládané okurky Budete potřebovat (na 10 sklenic o 500 ml): 60 – 80 menších okurek, 5 menších cibulí, 1 mrkev, 15…

Zavařujeme letní ovoce – kompoty a džemy

V létě si čerstvého ovoce můžeme užít dosytosti, ale není na škodu myslet na chladnější dny a zavařit si dobrůtky do zásoby! Takto podomácku připravené pokrmy se nemohou rovnat s kupovanými. Přinášíme Vás hned několik receptů na báječné kompoty a džemy! Opilé třešně Na 2 sklenice po 500 ml budete potřebovat: 300 g třešní, 1 litr…

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít