Tradiční španělská paella

Také vás ve Španělsku uchvátil tradiční rýžový pokrm zvaný paella? A rádi byste si ho doma připravili? Potom neváhejte a pořádně se na vaření připravte. Ke správně a originálně chutnající paelle budete totiž potřebovat pouze originální ingredience, které Španělská paellaseženete ve speciálních španělských obchodech. Každý region připravuje paellu z různých surovin, základ je však totožný.

Primární surovinou pro přípravu je speciální rýže na paellu, blistr pravého šafránu a hojné množství olivového oleje. Dle vaší chuti poté můžete přidat různé druhy masa, ryb nebo mořských plodů v kombinaci s rajčaty nebo jinou zeleninou. Valencijská paella například obsahuje kuřecí a králičí maso a bílé a červené fazole, katalánská vyniká artyčoky, šunkou Jamon Serrano, klobáskami a vepřovým masem. Všechny ingredience se smíchají, zalijí vývarem a společně se pozvolna vaří na mírném ohni ve speciální pánvi po dobu cca 25 minut. Paella se servíruje s vínem, které ji výborně doplňuje.

Lahodné recepty na přípravu paelly naleznete na webových stránkách http://www.spanelskerecepty.cz/. Zde si dokonce můžete vyfiltrovat recepty dle španělských regionů, žánru, délky přípravy, kalorické hodnoty či surovin, které recept nesmí obsahovat. U každého receptu je uvedena fotografie pokrmu, suroviny pro jeho přípravu a detailní popis postupu. Recept tedy zvládne i začátečník.

Recepty online jsou rychlým zdrojem inspirace a na rozdíl od tištěné kuchařky se neustále doplňují a rozšiřují o další pochoutky. Máte-li tedy rádi španělskou gastronomii a kromě paelly byste rádi vyzkoušeli i další typické speciality, podívejte se na výše uvedenou webovou stránku a z nabídky španělských receptů si vyberte třeba nedělní oběd.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář