Majoránka zahradní je jednoletá bylinka z čeledi hluchavkovitých, oblíbená v české kuchyni jako součást celé řady pokrmů. Pochází z oblasti jižní Evropy, severní Afriky…
„Před heřmánkem klekni, před bezem smekni!“ praví staré lidové moudro. A přesně takto o bezu naši předkové smýšleli. Rostlinka bezu byla dokonce svatebním darem…
Je vám líto, že krátká sezona česneku medvědího již skončila? Nebuďte smutní, za vyzkoušení stojí také po česneku vonící česnáček lékařský. Tato dvouletá, někdy…
Existuje velké množství chorob, které mohou postihnout naši úrodu. Mezi ty nejobávanější patří například plíseň bramborová a okurková, alternariová skvrnitost, padlí na okurkách, septorióza…
Pro roubování většiny peckovin nastává příhodný čas právě během měsíce února. Připomeňte si s námi základní zásady roubování i přeroubování. Pokud jste v minulých…
Vermikompostování je termín pro zpracovávání biologického odpadu ve speciální nádobě (vermikompostéru), kterou si můžete vyrobit snadno i doma. Dovnitř pak stačí ubytovat kalifornské žížaly,…
Nezapomeňte pečovat o ovocné dřeviny i v prosinci. Aktuálně je čas kontroly výskytu a likvidace běláska ovocného i dalších škůdců dřevin. Poradíme vám, jak…