Majoránka zahradní je jednoletá bylinka z čeledi hluchavkovitých, oblíbená v české kuchyni jako součást celé řady pokrmů. Pochází z oblasti jižní Evropy, severní Afriky…
Petržel patří mezi nejznámější zástupce kořenové zeleniny, ovšem při vaření stejně dobře využijeme i její nať. Za tímto účelem byla vyšlechtěna speciální odrůda petržel…
Čerstvé bylinky jsou v kuchyni k nezaplacení, ovšem takový „luxus“ si bohužel můžeme dopřát pouze během letní sezony. V zimě si musíme vystačit s bylinkami sušenými či mraženými,…
Rukola je u nás poměrně nově dostupnou bylinkou, která přišla z jihu, kde má naopak výsadní postavení. Středozemní saláty, pizza, sendviče, pesta... Tam všude…
Heřmánek pravý je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých známá pro své blahodárné účiny na lidské zdraví. Poměrně hojně roste divoce po celé severní polokouli,…
Kopr vonný je jednoletá bylinka s nezaměnitelným aroma, náležející do čeledi miříkovitých. Je tedy blízce příbuzný například s mrkví, celerem nebo fenyklem. Pochází z…
Majoránka zahradní je jednoletá bylinka z čeledi hluchavkovitých, oblíbená v české kuchyni jako součást celé řady pokrmů. Pochází z oblasti jižní Evropy, severní Afriky…
Pažitka, lidově zvaná „šnytlík“, je oblíbená víceletá bylinka z čeledi liliovitých, blízce příbuzná cibuli, česneku či pórku. Nachází široké a rozmanité využití v kuchyni…
Tymián, známý také jako řecká mateřídouška, je stálezelená víceletá rostlina původem ze Středomoří. Nachází bohaté využití jak v kuchyni, tak v lidovém léčitelství. Známe…