Zelené potraviny – jak prospívají organismu

(Placený článek) V důsledku moderního způsobu života se v našem organismu postupně střádají toxické látky, které jsou příčinou celé řady zdravotních problémů. Za rozšířenými civilizačními chorobami mladý ječmenjako jsou rakovina, deprese, poruchy reprodukce, ale například také bolesti kloubů či chronická únava, často stojí nevhodná strava a s ní související překyselení organismu. Pokud chcete svému tělu dopřát očistu od škodlivých látek, pak rozhodně stojí za to vyzkoušet zelené potraviny!

Vyzkoušejte „superpotraviny“

Zelené potraviny jsou někdy přezdívány také jako „superpotraviny“. Obsahují vysoké množství zeleného barviva chlorofylu, které funguje jako účinný detoxikační nástroj. Zároveň jsou také cenným zdrojem kvalitních bílkovin, aminokyselin, minerálů a vitamínů, které přirozeně napomáhají posilovat imunitní systém. Jsou tedy ideálním řešením, pokud jste vystaveni zvýšenému stresu nebo vás trápí únava, spánkové poruchy, ekzémy či alergie. Za kolébku zelených potravin je možné považovat Japonsko, odkud se jejich obliba postupně rozšiřuje také k nám do Evropy.

Mladý ječmen – „nápoj slunce“

Z širokého spektra zelených potravin, které dnes naleznete na našem trhu, patří mezi nejpopulárnější mladý ječmen. Tato potravina bohatá na živiny doprovázela lidstvo na celé pouti historií – znali ji staří Řekové, Egypťané i Číňané.

chlorella
Chlorella – ilustrační obrázek

Jako cenný energetický zdroj jej využívali i římští gladiátoři. Dnes se z mladého ječmene připravuje džus známý také jako „nápoj slunce“, který se vyznačuje jedinečnými účinky na lidský organismus.

Sklizeň ječmene probíhá ještě před tím, než se na stéblu vytvoří kolínko – tedy zhruba ve výšce 20 cm. V této fázi totiž obsahuje nejvíce cenných látek. Lístky ječmene se důkladně omyjí a vyšťaví. Ze šťávy se pak nechá kontrolovaně odpařit voda, až vznikne prášek. Když si jej doma smícháte s vodou, získáte chutný, jemně sladký nápoj. Sklenku ječmene si můžete dopřát ráno a případně také před obědem a večeří. Zbavíte se tak škodlivých kyselých látek a získáte spoustu potřebné energie.

Chlorella – účinný detoxikační prostředek

Další oblíbenou zelenou potravinou je chlorella pyrenoidosa. Pod tímto názvem se skrývá jednobuněčná sladkovodní řasa, které je vysoce ceněná pro svoje detoxikační schopnosti. V Japonsku představuje nejrozšířenější potravinový doplněk a v posledních letech se začíná prosazovat do širšího povědomí také u nás. Díky vysokému obsahu zeleného barviva chlorofylu odplavuje z těla škodlivé chemikálie, těžké kovy a pesticidy a pomáhá při pročišťování krve.

Chlorella však prospívá organismu také dalšími způsoby. Napomáhá udržovat správnou hodnotu pH, snižovat obsah cholesterolu, podporovat obnovu tkání, přispívá ke správné činnosti imunitního systému, zlepšuje zažívání… Chlorella pyrenoidosa se užívá v tabletách, jejichž dávky se doporučuje postupně navyšovat, aby měl organismus příležitost zvyknout si na její blahodárné účinky.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít