Ovoce a zelenina patří mezi potraviny s omezenou dobou skladovatelnosti. Patří však k tomu nejzdravějšímu a nejchutnějšímu, co můžeme konzumovat. Jak však zaručit, aby se ve vašich restauracích servírovalo jen to nejčerstvější? Zvolte kvalitního dodavatele.
Regionální potraviny jsou trendem, který vydrží
Mražené polotovary se v ČR poměrně razantně přesunují na druhou kolej. Trendem jsou opět regionální restaurace se sezónními pokrmy. Ať už tento trend restaurace sledují s nadšením, či obavami, musí se přizpůsobit zejména v oblasti logistiky.
Mít denně čerstvé regionální potraviny je totiž vždy složitější, než si zásoby na dlouhé týdny zamrazit. Své zákazníky však během chřestové sezóny s větší pravděpodobností získáte na čerstvou polévku z českého chřestu, než na zamražený krevetí salát, či mexické tortilly.
Níže vidíte schéma, ve kterém je v sezóně nabízeno čerstvé ovoce a zelenina společností ŠANDERA, s. r. o. S velkou přesností kopíruje skutečnou dostupnost těchto surovin z českých polí a sadů.
Proč vsadit na první jakost?
Mnoho dodavatelů vám nabídne dodávku s nižší cenou. Je však dobré nedat na první dojem a „umět počítat“. Většinou bude totiž háček v nižší jakosti, či obecně kvalitě. Může se tak stát, že vám nabídne dodavatel hlávku salátu o 30 % levněji, avšak gramáž bude o 60 % nižší, a tak ve výsledku několik korun připlatíte.
Nižší může být jakost z pohledu kvality, kdy za vyšší částku dostanete ovoce, či zeleninu, bez bezezbytku zpracujete. Naproti tomu levnější zboží bude nedozrále, přezrálé, z části napadené škůdcem a podobně. Společnost Šandera garantuje pouze maximální kvalitu a férové jednání.
Co dále nabízí dodavatel ŠANDERA, s. r. o.?
Doporučujeme jednoho z největších dodavatelů v ČR, výše zmíněnou společnost ŠANDERA, s. r. o. – velkoobchod ovoce a zelenina. Firma na našem trhu má již bez mála 20letou historii a působí již v celé ČR, kde dodává ovoce a zeleninu do desítek hotelů, restaurací a dalších společností včetně ZOO v Praze.
V současné době sídlí veškeré dění společnosti v logistickém centru na západě Prahy, chladí se zde zásoby tuzemské i zahraniční produkce. Skladování sleduje poslední technologické trendy, díky čemuž získala firma CERTIFIKÁT SHODY, tedy že celá práce od příjmu až po distribuci podléhá platné legislativě a prověřeným standardům.
Zajímavostí je, že kromě logistiky se firma věnuje samotnému pěstování regionálních produktů (saláty, brambory cibule…). Širokou nabídku tuzemských potravin potvrzuje výše zmíněný graf.
Na závěr potěší potenciální partnery 24hodinová podpora na telefonu a možnost elektronické, či faxové objednávky.