Kdy začít s přípravou vánočního cukroví: Rady a tipy na těsta i krémy

Příprava vánočního cukroví patří neodmyslitelně k předvánočnímu období, kdy ve shonu připravujete, pečete, uklízíte a mnohdy máte pocit, že nestíháte. Proto si představíme rady a tipy na přípravu cukroví a zjistíme kdy začít s přípravou těst a samotným pečením či plněním různými krémy, tak abyste si užili vánoční svátky v klidu a pohodě.

Perníková chaloupka

Jednoduchá těsta na vánoční cukroví

Mezi klasická těsta patří bezesporu linecké těsto, které zvládne každá hospodyňka, dokonce i úplná začátečnice.

Dále se nejčastěji připravují těsta na vanilkové rohlíčky a na různé druhy nepečeného cukroví včetně vosích hnízd. Medvědí tlapky a šlehačkové cukroví patří taktéž mezi relativně jednoduchá těsta na přípravu.

Výborné krémy do vánočního cukroví

Každá hospodyňka má své osvědčené krémy, které používá do různých druhů cukroví. My si představíme dva druhy krému včetně využití pro konkrétní druhy cukroví.

Šlehačkový krém

Na přípravu opravdu lahodného krému budete potřebovat šlehačku ke šlehání, 200g másla, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce moučkového cukru.

Šlehačkový krém
Šlehačkový krém

Šlehačku svaříme v hrnci a necháme vychladnout, poté pomalu přiléváme do utřeného másla s cukry. Šleháme opravdu dlouho, dokud směs nevytvoří hladkou krémovou konzistenci.

Takto připraveným krémem plníme vosí hnízda nebo například griliášové trubičky.

Pudinkový krém

Na přípravu pudinkového krému potřebujete vanilkový pudink, 45g cukru krupice, 75g másla, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce rumu a 0,25l mléka.

Podle návodu na sáčku s pudinkem si uvaříme pudink v 0,25l mléka, do zchladlého pudinku zašleháme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Krém ochutíme rumem.

Takto připravený krém plníme do věnečků či ovocných košíčků, kterým dodá nezaměnitelnou a lahodnou chuť.

Kdy začít s pečením a plněním cukroví?

Každý druh cukroví má jinou dobu trvanlivosti a proto je důležité si promyslet, kdy začnete s přípravou.

Na začátku prosince se pomalu začíná s pečením perníčků, vanilkových rohlíčků nebo medvědích tlapek. Asi o týden později se můžete pustit do lineckého.

Vosí hnízda a jiná nepečená těsta připravujeme asi týden před Vánocemi, stejně tak jako například marokánky a věnečky.

Teprve však den maximálně dva před samotnými Vánocemi plníme krémové cukroví, aby nám vydrželo přes svátky čerstvé.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít