Nepečené dobroty

Nechce se Vám dělat dezert, a přesto Vás honí mlsná? Po obědě ke kávičce nebo večer k televizi? Či k posezení s přáteli? Máme pro Vás tip, jak připravit sladkou tečku bez pečení.

Střecha z Be Be sušenek

Recept na tuto laskominu vypadá teoreticky složitě, ale v praxi uvidíte, že je jednoduchý a výsledek skutečně stojí za to.

Potřebujeme: alobal, dvoje Be Be sušenky, jedny světlé a jedny tmavé, 500g tvarohu (v kostce nebo ve vaničce), 200g másla, 150g cukru moučka, trochu rumu dle chuti, 2 banány, čokoládovou polevu (nemusí být, pokud ušetříme trochu krému, potřeme jím celou střechu a posypeme Grankem nebo čokoládovými hoblinkami).

Postup:
1) Tvaroh umícháme se změklým máslem, moučkovým cukrem a rumem dle chuti.

2) Alobal poklademe Be Be sušenkami (3 řady po 7 kusech) střídavě tmavá, světlá, jako na šachovnici.

3) Potřeme polovinou krému. Sušenky se rády rozjíždějí, proto si na alobalu zvedněte okraje nebo krém nanášejte nejdříve na spoje a pak roztírejte.

4) Na krém opět naskládáme sušenky, tentokrát opačně -světlá, tmavá a potřeme zbylým krémem. Doprostřed umístíme dva banány za sebou.

5) Vezmeme protilehlé delší strany alobalu a opatrně je přiklopíme k sobě tak, že sušenky vytvoří střechu. Uložíme asi na 15 minut do lednice, aby se krém vsákl do sušenek, poté střechu polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.

Nepečená buchta z bebé sešenek

 

Nepečený dort ze zakysané smetany

Tuto dobrotu zná určitě mnoho z Vás, takže uvádím recept jen pro připomenutí.

Potřebujeme: jakoukoli kulatou formu, nejlépe dortovou, 2 balíčky dětských piškotů, 3-4 zakysané smetany, cukr dle chuti, možno ochutit kapkou rumu, libovolné kompotované ovoce.

Postup:
1) Dno formy vyložíme piškoty, které pokapeme rumem (pro děti ovocnou kompotovanou šťávou)
2) Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a polovinou směsi zalijeme piškoty.
3) Stejným způsobem uděláme druhou vrstvu, kterou poté poklademe ovocem a dáme ztuhnout do lednice. Při krájení můžeme dozdobit šlehačkou.

Moučník Hrk Hrk

Tento moučník je skutečně jednoduchý, zvládne jej i dítě, protože krém se nanáší na hotový korpus, který koupíte v každém supermarketu. Samozřejmě si korpus můžete upéci z piškotového těsta. Moučníku se říká Hrk Hrk, protože veškeré přísady se nalijí a nasypou do jakékoli nádoby s víkem a stačí s ní chvilku zatřást neboli zahrkat.

Potřebujeme: 2 malé plechovky mandarinek, 1 trvanlivou smetanu ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky a 1 vanilkový pudinkový prášek bez vaření, který se používá za studena, nejlépe Créme Olé.

Postup:
1) Do nádoby vylijeme šťávu z mandarinek, přilijeme smetanu a nasypeme ztužovač šlehačky a pudinkový prášek.
2) Mandarinky natrháme na malé kousky a přidáme do nádoby.
3) Nádobu dobře uzavřeme a několikrát s ní zatřeseme. Budete překvapeni, jaký krém jste “uhrkali”.
4) Krém naneseme na korpus a dáme na dvě až tři hodiny vychladit.

Ovocné jednohubky

Pořádáte dětskou oslavu? Nebo chcete připravit jednoduchou rychlou pochoutku, jen tak na chuť? Pusťme se do ovocných jednohubek.

Potřebujeme: dětské piškoty, libovolné ovoce (banán, jahody, broskve, meruňky), 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, párátka, papírové košíčky, oloupané rozpůlené mandle

Postup:
1) Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni.
2) Mezi dva piškoty vložíme kolečko banánu nebo plátek ovoce, napíchneme na párátko a omočíme v rozpuštěné čokoládě.
3) Po ztuhnutí vytáhneme párátko a vložíme do papírového košíčku. Nahoře dozdobíme rozpůlenou mandlí.


Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním: