Náklady na otevření restaurace zaměřené na americké kuře


V posledních letech se v Česku zvýšila popularita gastronomických zařízení, která podávají jídla s kuřetem v americkém stylu. Takových míst je provozováno několik set, ať už podle originálních nápadů samotných majitelů nebo pod záštitou různých franšízových řetězců. Aby se vám splnil váš sen o restauraci, musíte se řádně připravit na samotné otevření, vytvořit dobrý obchodní plán a mít kapitál k dispozici. Náklady můžete snížit pomocí spolupráce se známou franšízovou sítí nebo pomocí fondů EU.

Splnění snu

Konkurence na trhu restaurací nabízejících jídla s obalovaným kuřetem je v současné době nízká, což znamená že každý kdo chce provozovat nějaký gastronomický provoz, se může pokusit otevřít vlastní podnik. Naštěstí, lidem velmi zachutnala jídla s obalovaným kuřetem a poptávka po těchto jídlech se stále zvětšuje den co den.

Kuřecí maso je jemné, lehce stravitelné a velmi oblíbené.

V křupavém obalu chutná prostě skvěle a mají ho rády i ty děti, které normálně maso nemají rády.

Otevřením restaurace, ve které je nejdůležitějším jídlem na menu obalované kuře si můžete splnit váš sen o vlastním gastronomickém byznysu.

Náklady na otevření restaurace s obalovaným kuřecím masem v hlavní roli závisí na mnoha faktorech, včetně polohy místa a poplatků za pronájem prostor. Jeden z nejdůležitějších faktorů pro úspěšný provoz je samozřejmě lokalita. Gastronomické zařízení v centru města, v blízkosti velkých společností, vysokých škol a univerzit má větší šanci na úspěch než zařízení umístěné na okraji města nebo v  malém městě. Sítě restaurací, které nabízí spolupráci mladým adeptům v gastro byznysu kladou velký důraz na lokalizaci restaurace.

Náklady na vybavení restaurace

Náklady na otevření restaurace s jídly z kuřete lze rozdělit do několika skupin: koncese, reklama, vybavení restaurace a kuchyně, pevné poplatky: média, nájem, první objednávky zboží, náklady na zaměstnance. Kuchyňský nábytek a základní vybavení: lednice, mrazák, gril nebo fritéza, sporák, plus vybavení: nádobí a kuchyňský nábytek stojí několik desítek tisíc. Pokud nakoupíte všechny věci nové, tak musíte počítat s náklady okolo 180 000 Kč. Náklady se zvyšují, pokud se má prodávat káva, alkohol nebo další nápoje. Lze je snížit například nákupem použitého gastro zařízení nebo nákupem od předchozího majitele restaurace.

Náklady na část pro hosty

Restaurace má část pro hosty, jejíž vybavení musí být zahrnuto do nákladů na otevření restaurace. V části pro hosty jsou nezbytné: stoly, židle, pěkné a stylové dekorace. Cena závisí na vybraných položkách a stylu interiéru.

Každá restaurace také musí mít venku ceduli se jménem a logem. Cena takové cedule je od cca 4000 Kč.

První co chce zákazník vidět v restauraci je jídelní lístek nebo tištěné materiály s rozepsaným menu – ty musí povzbudit k využití nabídky. To jsou také dodatečné náklady, které někdy dosahují až několika tisíc korun (v závislosti na řešení). Mezi základní náklady patří také nákup pokladny, jejíž cena se pohybuje od cca 6000 do 24000 Kč.

Tyto výdaje se na začátku mohou zdát velké, avšak vrátí se během prvních pár měsíců.


Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář