Nepečené mandlové květinky – ochutnejte pravé Vánoce

Hledáte jednoduchý recept na nepečené vánoční cukroví, který bude rychlý a zároveň jím oslníte celou rodinu? Přidejte k vašim tradičním druhům cukroví jeden navíc – mandlové květinky a věřte, že to budou s největší pravděpodobností právě ony, které zmizí jako první!

Přesněji se jedná o ořechové květinky zdobené čokoládou. Proč se jim tedy říká mandlové? Protože po mandlích voní. Do těsta se totiž přidává mandlová tresť, která květinkám dodá ten pravý šmrnc. Těsto lze vyrobit rovněž přímo z mandlí nebo nakombinovat ořechy a mandle – to už záleží jen na vás a vašich chutích.

Co budete potřebovat?

  • 250 g moučkového cukru
  • Mandlovou tresť (stačí 2 kapky)
  • 210 g mletých vlašských ořechů
  • 1 větší bílek
  • 160 g sušeného mléka
  • Čokoláda, ořechy nebo loupané mandle na zdobení

Tip: pokud zkoušíte recept na nepečené vánoční cukroví poprvé, raději se spolehněte na přesné údaje, které vám poví kuchyňská váha než se snažit ingredience přidávat od oka. Příprava těst na vánoční pečení tak bude výrazně snazší!

Příprava

Smíchejte mleté vlašské ořechy s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a směs pokapejte mandlovou trestí. Poté přidejte vaječný bílek a vypracujte hladké, poddajné těsto. To je vlastně vše, co se týká hlavní přípravy.

Poté budete potřebovat formičku na květinky. Formičku vysypejte moučkovým cukrem, vložte do ní část těsta a palci uhlaďte. Následně květinku vyklepněte z formičky. Formičku poctivě vysypávejte cukrem před každým vkládáním těsta – ušetříte si tak spoustu starostí, protože z vysypané formičky se budou květinky mnohem snáze vyklepávat.

Hotové květinky je potřeba na týden až dva uskladnit ve vyšší uzavřené krabici nebo v jiné prodyšné nádobě. Těsto musí trochu vyschnout a ztuhnout a až poté je možné květinky nazdobit.

Po týdnu až dvou rozehřejte čokoládu na vaření a květinky uprostřed ozdobte malou tečkou, případně můžete čokoládou lemovat jejich okvětní lístky.


Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář