Tags: ovoce

Pěstujeme a konzumujeme borůvky

Velké oblibě se těší borůvky nejen u dětí, ale i dospělých. Jejich plody patří mezi jedny z nejzdravějších plodů a svou jedinečnou chutí se řadí mezi nejchutnější a nejoblíbenější ovoce. Druhy borůvek Rozeznáváme několik druhů borůvek; nejznámějším a taktéž nejprodávanějším druhem v současnosti je však borůvka kanadská (Vaccinium corymbosum).  Dále se mezi borůvky zařazuje Amelanchierova borůvka –…

Vinná réva ve skleníku, zahradě i kuchyni: Rady a tipy nejen na pěstování

Vinná réva patří mezi velmi oblíbené popínavé rostliny, které nacházejí uplatnění nejčastěji pro zastínění pergoly. Réva se však dá pěstovat nejen takto, ale můžete z ní mít i užitek. Mnohdy nesprávnou volbou odrůdy si pěstitelé myslí, že se révě na zahrádce nikdy nebude dařit a proto ani nezjišťují, zda mají vůbec správnou odrůdu či její umístění…

Zaostřeno na třešně: Informace o plodech a recepty

Třešně jsou mimořádně zdravé ovoce a šťáva i dužina jsou plné cenných výživných látek. Klasicky se využívají na třešňové knedlíky a bublaninu, přesto se z nich dá připravit spousta jiných dobrot. Třešně jsou nejlepší a nejzdravější čerstvé. Uchováváme je v lednici, pokud možno se stopkou a nedáváme je blízko aromatických potravin, protože pak přebírají jejich pach.…

Zpracování ovoce a zeleniny

Domácí ovoce a zelenina má jistě lepší chuť než kupovaná. Pokud výsledky naší práce ihned nezkonzumujeme, musíme je zpracovat nebo uskladnit. Většina ovoce dozrává společně, a proto je nejlépe tu část úrody, kterou ihned nespotřebujeme, zavařit, zamrazit nebo usušit. Zpracování a uskladnění ovoce Zavařování ovoce K zavařování se hodí veškeré ovocné plody. Angrešt, maliny, ostružiny, borůvky,…

Zavařujeme letní ovoce – kompoty a džemy

V létě si čerstvého ovoce můžeme užít dosytosti, ale není na škodu myslet na chladnější dny a zavařit si dobrůtky do zásoby! Takto podomácku připravené pokrmy se nemohou rovnat s kupovanými. Přinášíme Vás hned několik receptů na báječné kompoty a džemy! Opilé třešně Na 2 sklenice po 500 ml budete potřebovat: 300 g třešní, 1 litr…

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít