Tags: babské rady

Využití octu v pokrmech a v domácnosti

Už při vyslovení názvu tohoto všestranného pomocníka v domácnosti se nám v ústech vytvoří příjemně kyselo. Ocet je stejně jako sůl a cukr nenahraditelný. Dodává skvělou chuť celé řadě jídel, je zdravý, ale je nepostradatelný i při údržbě kuchyně. Z historie octu Již v dávných dobách lidé zjistili, že zkvašením a zkysnutím vína vznikne ocet,…

Jak se zbavit lupů

Ať děláte, co děláte, nemůžete se zbavit svých lupů? Tento problém trápí stále více žen i mužů. Správný výběr šamponu a dobrá péče o vlasy a vlasovou pokožku je základem. V článku se dozvíte pár rad, jak s lupy konečně zatočit! Na počátku je třeba stanovit, jaký je důvod vzniku lupů ve vašich vlasech. U…

Rady na posílení imunity

Imunitní systém chrání tělo před škodlivými látkami z vnějšího i vnitřního prostředí. Myslíte si, že svou imunitu bráníte antibakteriálním gelem, multivitaminovými tabletami a kýcháním do kapesníčku? Vyzkoušejte raději potraviny, které vás při přicházejícím podzimu udrží stále fit. Oslabení imunity se projevuje vleklými nemocemi a alergiemi. Při přicházejícím podzimu je třeba dbát na své zdraví více…

Drobné opravy v domácnosti

Jistě jste už zažili situaci s páchnoucími odpady, kapajícím kohoutkem či s protékající toaletou. Může se naskytnout chvíle, kdy stačíte opravit problém svépomoci. Na jednoduché opravy totiž není potřeba kvalifikovaný pracovník. Drobné opravy svépomocí Při současných cenách vodného a stočného bychom měli s vodou zacházet co možná nejšetrněji. Což znamená, že pokud zjistíme, že nám…

Včelí produkty pro zdraví a krásu

Včely jsou neskutečně pracovité a mají pro přírodu a člověka velký význam. Nejčastěji bývají spojovány s chutným medem. Do včelích produktů ale patří také mateří kašička, propolis, včelí vosk a medová víčka. Včelí produkty své využití nachází také v kosmetice a medicíně. Včelí med Med vyrábějí včely z nasbíraného nektaru květů nebo medovice. Med si rádi dopřáváme k pečivu…

Kefírová houba – léčivý zázrak z Tibetu

Tibeťanka nebo také tibetská kefírová houba je zvláštní organismus přežívající v mléce. Živí se laktózou a během růstu uvolňuje do vznikajícího kefíru léčivé a tělu prospěšné látky. Je nenáročná na své životní podmínky a k jejímu pěstování nepotřebujete žádné zvláštní pomůcky. Jak poznáte kefírovku? Kefírovka, kefírová zrna, kefírky nebo také chrchlíky – to všechno jsou názvy, pod…

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookies. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít